Brandbrief aan de Koning voor erkenning bestaand gebruik beroepsvisserij in Natura2000 gebieden

mrt 8, 2023 | Nieuws

In het verlengde van onze actie, het kabinet te verbieden om de visserijsector de nek om te draaien, hebben wij samen met Onze Visserij een brandbrief aan de Koning geschreven voor erkenning bestaand gebruik beroepsvisserij in Natura2000 gebieden. De brief is gisteren op het werkpaleis van Zijne Majesteit Willem-Alexander aangeboden.

Onze Visserij is een gezamenlijk initiatief van Stichting Tot Behoud Visserij Nederland, EMK, Stichting Visserij & Natuur en Ik, de Burger.

De actie heeft landelijke media-aandacht gehad, waaronder het NOS journaal (vanaf 13min27), radio en landelijke en regionale kranten. De brandbrief en een overzicht van de media aandacht zijn terug te vinden op OnzeVisserij.nl

De brief is ook verstuurd naar de leden van de Eerste en Tweede Kamer. Het resultaat daarvan is dat er nu meerdere Tweede Kamer partijen een corrigerende motie gaan indienen, die de minister vragen de visserij als bestaand gebruik in Natura2000 te erkennen, waardoor langdurige vergunningen afgegeven kunnen worden.

De brandbrief wordt morgen in Tweede Kamer besproken in de procedure vergadering LNV, die live te volgen is op www.tweedekamer.nl. De vergadering start om 11:15. Kijk mee!

Deze zeer positieve ontwikkelingen zijn mede dankzij uw deelname aan Ik, de Burger te danken.

Deel dit bericht

Lees de grondslagen

Ik, de Burger, verbied